Villeneuve denkt dat ze bij Ferrari nu al spijt hebben van de keuze voor Hamilton: “Ze zullen zich afvragen wat ze gedaan hebben”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Volgens Jacques Villeneuve bewijst Carlos Sainz dat ze bij Ferrari waarschijnlijk een slechte beslissing hebben genomen om Lewis Hamilton een contract te geven.

“Carlos heeft zo ongelooflijk goed gereageerd terwijl hij eigenlijk door Ferrari buiten werd geschopt,” aldus Villeneuve tegenover ‘Casino Online In’. “We zien dat hij daar niet is om tegenover Leclerc de tweede viool te spelen. Hij is daar bij Ferrari om zijn eigen ding te doen en iedereen te tonen waartoe hij in staat is. Hij zet zichzelf in de kijker. Hij is de enige rijder die voor Ferrari races weet te winnen. Zijn waarde is de voorbije jaren serieus omhoog gegaan.”

“Iedere keer wanneer hij de overstap naar een ander team heeft gemaakt zei men dat het team dat hem een contract gaf een risico nam. Iedere keer presteerde hij beter dan verwacht. Hij outperformt Leclerc. De mensen realiseren zich dat hij een ernstige concurrent is. Hij is zeer volwassen en toegewijd, slim en werkt hard, wat echt het verschil maakt. Talent alleen is niet genoeg.”

Villeneuve is van mening dat er binnen Ferrari waarschijnlijk twee kampen zijn en dat kan voor onenigheid en frustratie in het team zorgen, wat uiteraard de prestaties niet ten goede komt.

“Er zijn twee kampen bij Ferrari. Het ene kamp wou Hamilton en het andere kamp wou Leclerc behouden. Sainz werd opgeofferd. Ironisch genoeg zal Sainz waarschijnlijk er beter uitkomen. Je moet je nu afvragen of ze zich bij Ferrari de vraag stellen; ‘Wat hebben we gedaan?'”