Aston Martin: “We hebben nog veel geld om onze wagen verder te ontwikkelen”

Aston Martin F1 team
Aston Martin F1 team

Met het budgetplafond in het achterhoofd verschuiven steeds meer teams de focus van de ontwikkeling van de huidige F1-bolide naar die voor volgend jaar. Bij Aston Martin hebben ze echter nog de financiële middelen om de huidige wagen verder te ontwikkelen.

Na een erg sterke start dit seizoen is Aston Martin de voorbije races wat teruggevallen. Ze zijn niet meer zo competitief als aan het begin van het seizoen maar bij Aston Martin verwijzen ze niet naar één specifieke reden voor die terugval. Daarnaast willen ze dus blijven inzetten op de ontwikkeling van de huidige wagen.

“Er is nooit één ding en ik denk dat het vaak gevaarlijk is om naar één ding te verwijzen en te kijken,” aldus Tom McCullough, performance director bij Aston Martin, tegenover ‘Racefans’.

“Het is onze taak om te begrijpen wat we met onze wagen op het circuit gedaan hebben, waarom onze relatieve competitiviteit niet zo goed is op trage, medium snelle en snelle bochten, wat onze snelheid op het rechte stuk betreft, met en zonder DRS. Ieder circuit is uiteraard anders en heeft andere eisen. Dat gezegd zijnde denk ik dat we begrijpen wat we met onze wagen gedaan hebben.”

“De ontwikkelingen die tijdens de tweede seizoenshelft eraan zitten te komen zullen sommige van die aspect aanpakken. Uiteraard gaan we proberen om onze minder sterke punten aan te pakken. Ik denk dat we vanaf Zandvoort continue ontwikkelingen zullen introduceren, net zoals we heel het jaar gedaan hebben.”

“We hebben nog een mooi budget ter beschikking voor de ontwikkeling van onze wagen. Het is ons plan om tijdens de tweede seizoenshelft nog fors te ontwikkelen.”