Zak Brown onthult opmerkelijk doel voor McLaren tegen het einde van het F1-seizoen

McLaren F1 team
McLaren F1 team

McLaren staat momenteel vijfde in het kampioenschap maar volgens McLaren CEO Zal Brown is zijn F1-renstal een duidelijk doel voor ogen: tegen het einde van het seizoen best of the rest zijn.

Red Bull is onaantastbaar momenteel, dat beseft ook Zak Brown, maar de rest van de teams is dat volgens Brown overduidelijk niet. Met 103 punten heeft McLaren een achterstand van 144 punten op Mercedes. Toch is ‘best of the rest’ worden tegen het einde van het seizoen het doel.

“Red Bull is een ongelooflijk team,” vertelde Brown tegen ‘Laola1’. “We proberen dicht bij Max te komen maar iedere keer wanneer je denkt dat je dichtbij komt is hij opnieuw weg. Het is indrukwekkend om hem bezig te zien.”

“Het zou leuk zijn om tegen het einde van het seizoen het tweede snelste team te zijn, best of the rest. Er rest ons nog een lange weg te gaan maar we doen zeker en vast opnieuw mee.”

En dat “opnieuw meedoen” heeft McLaren te danken aan enkele erg succesvolle updates de voorbije races. Brown is dan ook vol lof over de medewerkers in de fabriek.

“De reden voor de plotse ommekeer valt grotendeels toe te schrijven aan de mensen in de fabriek. De mensen van de productie, de verbetering van de betrouwbaarheid, en de strategen op het circuit en in de fabriek.”

“Er zijn heel wat dingen die perfect samenwerken nu. Onze aerodynamische upgrades waren indrukwekkend, daar neem ik mijn hoed voor af.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner