Aston Martin: “We overwegen de samenwerking met Mercedes te verkleinen”

Aston Martin F1 team
Aston Martin F1 team

Bij Aston Martin overwegen ze om in de toekomst minder onderdelen van partner Mercedes af te nemen en zelf meer onderdelen in de nieuwe fabriek te ontwikkelen.

Aston Martin rijdt niet alleen met een Mercedes-motor het neemt ook verschillende onderdelen voor haar wagen af bij Mercedes, in de mate van wat uiteraard volgens het reglement is toegestaan. Bij Aston Martin overwegen ze nu echter om die samenwerking te verkleinen en meer eigen onderdelen te ontwikkelen. In het verleden kreeg Racing point, de voorganger van Aston Martin, vaak te horen dat ze een ‘roze Mercedes F1-bolide’ waren.

“Ik denk dat we redelijk open minded zijn op dat vlak,” aldus Dan Fallows, technisch directeur bij Aston Martin, toen hem gevraagd werd of ze bij Aston Martin meer eigen onderdelen zouden willen maken.

“Dit team heeft enorm veel gewonnen en geleerd dankzij de samenwerking met Mercedes, dat is immens. Vooruitblikkend op de toekomst en het feit dat we dingen op onze manier willen doen, moeten we er voor zorgen dat we ze op zijn minst even goed en liefst beter doen.”

“Je moet echter de capaciteiten eerst opbouwen alvorens zo’n beslissing te nemen. Maar wanneer ik naar de toekomst kijk dan is alles mogelijk. Lawrence Stroll is ook open en duidelijk wat zijn ambities met het team betreft.”

“We zullen evalueren wat het volgende is dat we nodig hebben om ervoor te zorgen dat we competitiever zijn. Momenteel zie ik echter geen onderdelen die we van Mercedes krijgen die ons ervan weerhouden om beter te doen.”

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print