Aston Martin: “We staan dicht bij een akkoord met de FIA over inbreuk budgetplafond”

Aston Martin F1 team
Aston Martin F1 team

Volgens Aston Martin-teambaas Mike Krack zijn er de voorbije dagen constructieve gesprekken met de FIA gevoerd over het regelen van de ‘inbreuk’ op het budgetplafond. Die inbreuk zou, in tegenstelling tot Red Bull, geen effectieve overschrijding zijn maar een procedurefout zijn.

“Het is erg complex. Het is een complexe set regels en dat is niet frustrerend maar het toont ons dat we onze job in de toekomst beter moeten doen zodat we deze problemen niet meer hebben,” vertelde Aston Martin-teambaas Mike Krack tegenover de media in Austin.

“Uiteindelijk denk ik dat het belangrijkste is dat we onder het budgetplafond zijn gebleven, de rest zijn vooral procedures.”

Krack heeft er alle vertrouwen in dat er in de loop van de komende dagen een akkoord zal bereikt worden met de FIA over de inbreuken die rond het budgetplafond gedaan werden.

Het ziet er dus naar uit dat Aston Martin meegaat in een zogenaamde ‘Accepted Breach Agreement’. Aston Martin zou op die manier een veel zwaardere bestraffing kunnen vermijden en net zoals Williams voor haar ‘procedurefouten’ een geldboete kunnen krijgen.

“We zijn in gesprek met de FIA. Ik denk dat het iets is dat we de komende dagen zullen proberen af te sluiten,” aldus Krack.

“We hebben ook dit weekend tijdens de GP van de USA gesprekken met de FIA gevoerd, ik heb er vertrouwen in dat het opgelost geraakt.”