Fernando Alonso voert druk uit op de FIA na bestraffing: “Beslissing donderdag bepaalt onze toekomst”

Alpine F1 team
Alpine F1 team

Uiteraard was Fernando Alonso bijzonder teleurgesteld dat hij zijn indrukwekkende inhaalrace na zijn spectaculaire aanrijding met Lance Stroll teniet zag gedaan door een tijdstraf van de stewards. Alonso voert echter in de aanloop naar donderdag de druk op de FIA op.

Afgelopen zondag diende het Haas F1 team protest in tegen Sergio Perez en Fernando Alonso voor het rijden met een wagen in onveilige toestand. Beide wagens hadden volgens Haas de zwart-oranje vlag moeten krijgen. De stewards volgden het protest van Haas tegen Alonso en gaven hem een tijdstraf van dertig seconden.

Het protest werd echter 24 minuten te laat ingediend, iets waarmee de stewards al in hun oorspronkelijk oordeel rekening hielden want ze lieten weten dat het protest inderdaad te laat werd ingediend maar dat ze het wel aanvaarden. In de regels staat inderdaad vermeld dat protesten die ’te laat’ worden ingediend daadwerkelijk nog door de stewards kunnen aanvaard worden als het onmogelijk was om het protest binnen de vereiste 30 minuten in te dienen.

In de aanloop naar donderdag, wanneer het beroep van het Alpine F1 team tegen de bestraffing van Alonso wordt behandeld, voert Alonso via de sociale media de druk op de FIA alvast op.

“Het is één van die zeldzame momenten in de sport dat ik het gevoel heb dat we allemaal op dezelfde manier naar de regels kijken,” aldus Alonso.

“Daarom wordt donderdag een belangrijke dag voor de sport waarvan we allemaal zo enorm houden. Deze beslissing zal immers bepalen of we wat de toekomst betreft de juiste richting uitgaan.”