Daniel Ricciardo: “Wanneer je denkt dat het niet erger kan …”

McLaren F1 team
McLaren F1 team

Voor Daniel Ricciardo was de GP van de Verenigde Staten opnieuw een race om snel te vergeten. Met een zestiende plaats was het immers geen resultaat om over naar huis te schrijven.

De zestiende plaats van Ricciardo kwam er zonder specifieke tegenslag en wetende dat dan ook nog eens enkele rijders moesten opgeven kan je het best omschrijven als een dramatisch slecht resultaat.

“Ik heb geen idee wat ik moet zeggen,” zei een teneergeslagen Ricciardo. “Om eerlijk te zijn, dit is gewoon 2022. Wanneer je denkt dat het niet erger kan, dan gebeurt dat toch.”

“Ik begrijp gewoon niet hoe ik zo verder kan, zeggen dat dit pijnlijk is, is een understatement.”

“Wanneer ik naar dit jaar kijk, vorig jaar was lastig maar wanneer ik er dit jaar naar terugkijk dan denk ik bij mezelf ‘het was redelijk goed in vergelijking met dit seizoen’.”

“Ik verkies om te lachen want ik wil eigenlijk niet wenen. Ik ga echter mijn uiterste best doen tijdens de resterende drie races.”

“Ik bevind me op een punt waarin ik niet langer hoop of denk dat ik een geweldige drie laatste races zal hebben. Op dagen zoals vandaag voel je je hopeloos.”