Toto Wolff: “Kans op overwinning verdween toen Max Verstappen Leclerc inhaalde”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff geloofde zondag even in een mogelijke overwinning voor Lewis Hamilton, al mochten die ambities volgens Toto Wolff opgeborgen worden toen Verstappen voorbij ging aan Leclerc.

“Toen ze zes seconden achter Lewis reden, en ik het gevoel had dat ze niet voldoende snel dichterbij kwamen, had ik het gevoel dat we konden winnen,” blikt Toto Wolff terug op de race.

Cruciaal volgens Toto Wolff was het moment waarop Verstappen voorbij ging aan Leclerc. Verstappen had toen nog zo’n zeventien ronden om de kloof met Hamilton te dichten en hem te passeren.

Op de medium band, en met een achterstand van zo’n vijf seconden, kon Verstappen snel terrein goedmaken op Hamilton die op de harde band stond.

“Lewis had een nadeel op het vlak van de banden, hij reed op de harde band omdat we geen medium meer hadden,” aldus Wolff. “We dachten toen nog dat we kans maakten op de overwinning. Maar eenmaal Max voorbij ging aan Charles, en die vervolgens niet kon terugvechten, het was gewoon een kwestie van wachten tot het zou gebeuren.”