“Max Verstappen heeft een soort honger die ik nog nooit heb gezien”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Red Bull-teambaas Christian Horner steekt de loftrompet over Max Verstappen af en onthult dat Verstappen een eigenschap heeft die hij nog bij geen enkele andere rijder gezien heeft.

Horner denkt dat de honger om succesvol te zijn in de Formule 1 Max Verstappen uniek maakt. Afgelopen weekend was Verstappen al voor de dertiende keer aan het feest dit seizoen en evenaarde hij daarmee het record van meeste raceoverwinningen in een seizoen van Michael Schumacher en Sebastian Vettel.

Red Bull werd in Austin ook wereldkampioen bij de constructeurs en daar heeft Verstappen uiteraard een groot aandeel in. Het is voor de vijfde keer dat de wereldtitel bij de constructeurs naar Red Bull gaat maar het is de eerste keer in het hybridetijdperk en daarmee maken ze in Milton Keynes definitief een einde aan de dominantie van het team dat sinds 2014 de sport domineerde, namelijk Mercedes.

Met de GP van de Verenigde Staten won Verstappen de drieëndertigste race uit zijn carrière en daarmee komt hij al aardig in de buurt van de eenenveertig stuks van Ayrton Senna, één van de iconen van de sport. 

Na de race was teambaas Christian Horner zeer uitgelaten over zijn rijder bij ‘Sky Sports.’

“Er zit een honger in hem die ik nog nooit bij een andere coureur heb gezien,” legde hij uit. “Ik denk dat er een vastberadenheid is terwijl hij groeit en volwassen wordt, hij leest de races ongelooflijk goed.”

“Hij was duidelijk behoorlijk overstuur na de mislukte pitstop, maar hij had zijn emoties heel snel onder controle. Hij hield zijn hoofd koel en hield het tempo erin, zodat hij zijn banden niet opbrandde en toen was hij in staat om Charles Leclerc en Hamilton te passeren.”

Klik hier en scoor deals voor Kerstmis met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2023Kerst 2023