Aston Martin wil binnen vijf jaar wereldkampioen worden

Aston Martin F1 team
Aston Martin F1 team

Otmar Szafnauer, teambaas van het Aston Martin F1 team, heeft laten verstaan dat zijn team binnen drie a vier jaar titelkandidaat wil zijn en binnen vijf jaar met de wereldtitel aan de haal wil gaan.

Sinds Lawrence Stroll er de plak zwaait is er heel wat veranderd bij het team dat vroeger door het leven ging als Racing Point en daarvoor als Force India. Ondertussen werd het team omgedoopt tot ‘Aston Martin,’ dit nadat Stroll ook baas werd bij het automerk van James Bond. De ambities zijn groot, het aantrekken van viervoudig wereldkampioen Sebastian Vettel is daar alvast een voorbeeld van.

Maar ook op het vlak van infrastructuur beweegt er een en ander in Silverstone. Er komt een gloednieuwe fabriek en ook het personeelsbestand zal een stuk groter worden. Dat alles wordt gedaan met slechts één doel: het gat met de topteams dichten en niets meer, maar ook niets minder dan wereldkampioen worden.

Szafnauer laat optekenen dat tot nu toe alles volgens plan verloopt en dat hij denkt dat het nieuwe budgetplafond een ‘transformerend’ effect heeft op de teams.

“We begrijpen nog niet helemaal hoe groot deze verandering is, maar ik denk dat het transformerend zal zijn voor de Formule 1,” aldus Szafnauer.

“Voor de teams, onze ontwerp ingenieurs en aero teams, en dan vooral bij de grote teams, waren de kosten echt een bijzaak, het ging alleen maar om de prestaties.”

“Maar nu zullen de kosten een aspect worden waarbij je de kosten moet afwegen tegen de prestaties. We zullen beslissingen nemen op basis van prestaties, maar ook met de kosten in het achterhoofd.”

Dat de ambities van Aston Martin steil zijn hadden we al begrepen maar op welke termijn ziet Szafnauer zijn team die ambities waarmaken?

“Als we in drie tot vier jaar de strijd om het wereldkampioenschap kunnen aangaan, zou dat een succes zijn, en winnen binnen vijf jaar, dat zou zeker succesvol zijn,” zei Szafnauer.

“Als je terugkijkt naar de teams die recent meerdere kampioenschappen hebben gewonnen, ik denk dat Mercedes er vier jaar over deed na de aankoop van Brawn en Red Bull deed er ongeveer net zo lang over nadat ze Jaguar hadden gekocht, beginnen wij denk ik vanuit een lagere basis.”

“Toen Mercedes Brawn kocht, hadden zij het jaar ervoor het wereldkampioenschap gewonnen, terwijl wij een paar keer als vierde geëindigd waren. We waren geen wereldkampioenen, dus het duurt langer om een team dat aan de top van het middenveld staat naar de eerste plaats te brengen.”

“Dus als ik zeg vier tot vijf jaar denk ik dat dat een succes zou zijn als we dat kunnen bereiken.”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner SpeelgoedSpeelgoed