Audi: “Er zijn nog geen gesprekken met Mick Schumacher gevoerd”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Zien we Mick Schumacher binnen enkele jaren voor het Audi F1 team racen? Geheel uitgesloten is het niet, al zijn er volgens Audi nog geen concrete gesprekken met Schumacher gevoerd.

Mick Schumacher is na twee seizoenen als racepiloot bij Haas nu reserverijder bij het Mercedes F1 team. Volgens veel insiders bevindt Mick Schumacher daarmee in de best mogelijke positie naar een racezitje. Schumacher kan ervaring opdoen in afwachting van een mogelijke terugkeer als racepiloot.

Velen maken ook de vergelijking met zijn vader Michael Schumacher die destijds mee aan de wieg stond van de terugkeer van Mercedes als fabrieksteam. Velen roemen hem nog steeds voor de successen die Mercedes nadien geboekt heeft, deels door ontwikkelingen die Michael Schumacher deed.

Sommigen verwachten dat Audi voor Mick Schumacher als racepiloot zal gaan, waarmee Mick ongeveer hetzelfde zou kunnen verwezenlijken als zijn vader. Bij Audi geven ze toe interesse te hebben in Duitse rijders, al werden er naar verluidt nog geen concrete gesprekken gevoerd.

“Er zijn geen concrete gesprekken met Mick Schumacher geweest over een bepaalde verbintenis,” aldus Audi CEO Markus Duesmann deze week tegenover ‘Der Spiegel’. “Uiteraard interesseren Duitse rijders ons evenveel als de top van ons moederbedrijf. Het is echter geen vereiste voor ons.”

“We spreken momenteel met veel mensen die beslissingen nemen, rijders en teammanagers.”

Duesmann bevestigde ook nogmaals de ambities van Audi dat in verschillende andere takken van de autosport gekend staat voor verschillende successen.

“We stappen niet zomaar in de Formule 1, het is geen bevlieging, we willen tonen wat we kunnen,” aldus een vastberaden Duesmann. “De Olympische gedachte dat we deelnemen belangrijker is, dat volstaat voor ons niet.”

“We hebben in al de kampioenschappen waaraan we deelnamen al het mogelijke gedaan om te winnen en tot dusver zijn we daar steeds in geslaagd.”