Mark Webber: “Fernando Alonso kan in de F1 nog jaren op het hoogste niveau racen”

Aston Martin F1 team
Aston Martin F1 team

Met zijn 41 jaar is Fernando Alonso momenteel de oudste rijder op de startgrid van de Formule 1 maar volgens Mark Webber kan de tweevoudig F1-kampioen nog jaren meedoen op het hoogste niveau van de autosport.

Alonso is en blijft een ware krijger, een toprijder die performance uit een wagen kan halen zoals maar weinigen dat kunnen. Dat bewees Alonso volgens Webber andermaal tijdens de GP van Bahrein.

Er was veel commotie toen Alonso zijn overstap van Alpine naar Aston Martin werd aangekondigd. Alonso tekende een meerjarige overeenkomst en volgens Webber zullen we de tweevoudig F1-kampioen nog verschillende jaren in de Formule 1 aan het werk zien.

“Hij heeft de opportuniteit om langer dan deze twee jaar in de Formule 1 te blijven,” aldus Webber tegenover de Spaanse editie van ‘Motorsport.com’. “Sluit nooit het idee uit dat Fernando zal doorgaan tot zijn 44.”

“Wanneer je ouder wordt dan worden we allemaal op verschillende manieren meer volwassen, we hebben allemaal verschillende prioriteiten in het leven.”

“Hij zit al meer dan twintig jaar in de paddock. Natuurlijk is het anders dan toen hij arriveerde, dat is logisch. Maar het instinct van de rijder, het is er nog steeds.”

“Er zijn de kenmerken die hem onderscheiden, alles wat hem karakteriseert is er nog steeds. Hij is een strijder, hij wil met anderen de strijd aangaan en dat op een manier dat hij zichzelf beloont. Dat zal altijd in Fernando zitten.”