Audi is erg ambitieus: “Binnen de drie jaar willen we races winnen!”

Audi Motorsport
Audi Motorsport

Na jaren van speculaties raakte enkele maanden geleden bekend dat Audi in 2026 de sprong naar de Formule 1 waagt. Volgens Adam Baker, de grote baas van de F1-afdeling van Audi, moet een driejarenplan ervoor zorgen dat Audi competitief wordt.

In 2026 wordt het huidige Alfa Romeo F1 team, ook gekend als Sauber Motorsport, omgevormd tot het fabrieksteam van Audi. In de Neuburg-fabriek bouwt Audi momenteel erg hard aan haar nieuwe F1-motor. Dat is echter nog maar de eerste belangrijke stap naar succes. Nadat Audi in 2026 in de Formule 1 stapt wil het immers alles op alles zetten om binnen de drie jaar competitief te worden.

“We willen binnen de drie jaar competitief zijn,” aldus Baker tegenover het Spaanse ‘AS’. “Het is een realistisch doel. We willen tijdens ons derde seizoen strijden voor overwinningen.”

De kloof met Red Bull, Ferrari en Mercedes dichten zal een moeilijke taak worden, dat beseft ook Baker, maar hij is ervan overtuigd dat Audi de juiste keuze heeft gemaakt om in de F1 te stappen en dat op het juiste moment.

“We weten welke uitdaging ons te wachten staat,” aldus Baker. “Het is aantrekkelijk voor Audi om in 2026 in de Formule 1 te stappen en dat omdat we het ruim op tijd beslist hebben. We hebben 42 maanden tot aan onze eerste F1-race.”

“Tijdens de laatste dertig jaar moet dit één van de meest geavanceerde beslissingen van een constructeur zijn geweest. Bovendien begint in 2026 een nieuwe cyclus op het vlak van het reglement, anderen vervoegden de sport meestal te midden van zo’n cyclus.”

“De power units veranderen niet alleen, ook het chassis verandert. Op een bepaalde manier kan dat het voordeel dat de anderen in het verleden hebben uitgebouwd uitwissen, het maakt het eenvoudiger voor nieuwe deelnemers om competitief te worden.”

Klik hier en scoor deals voor Kerstmis met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2023Kerst 2023