Baguette: “Bijna zeker van F1-zitje”

De kans dat onze landgenoot Bertrand Baguette zal overstappen naar de F1 groeit met de dag. Volgens Baguette maken de oudere rijders het hem echter alvast niet makkelijker.
Bertrand Baguette doet er op dit ogenblik nog steeds alles aan om in het bezit te komen van een zitje in de F1 voor 2010. Enkele weken geleden kreeg Baguette bij Sauber en Renault de mogelijkheid om te testen in een F1-wagen.

Beide tests verliepen perfect naar wens en Baguette volbracht zijn opdracht optimaal. Volgens ondermeer Bas Leinders blijft het wel een spijtige zaak dat Baguette nooit echt risico mocht nemen en voluit kon gaan. Toch waren de tijden die Baguette wist neer te zetten een zeer goede referentie voor de toekomst.

Bertrand Baguette sprak onlangs opnieuw de pers toe en ditmaal wist hij bekend te maken dat hij voor meer dan 90 procent zekerheid zou hebben op een zitje voor 2010. De kans dat Baguette in 2010 als testrijder zal moeten dienen is vrij groot maar daar heeft hij het zelf dan weer helemaal niet moeilijk mee.

Baguette is van mening dat een jaartje ervaring opsteken misschien wel het verstandigste zou zijn. Ook het opstappen van de oude garde zou hem enorm vooruit helpen.

“Volgens mij zou het beter zijn als ik een functie kon bemachtigen als testrijder. Op die manier kan ik ervaring opsteken om vervolgens in 2011 echt te debuteren op de grid. Ik vindt het een spijtige zaak dat oudere rijders actief willen blijven in de F1 want dan blijven er telkens weer minder zitjes over voor jongere talenten. Zo pakken Barrichello, Fisichella en Trulli er nog een seizoen bij. Indien Villeneuve en Schumacher ook nog hun comeback gaan maken dan zal ik nooit mijn kans krijgen”, zo verklaarde Bertrand Baguette ergens toch wel terecht.

a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print