Ferrari wil benzine besparen

Bij de Italiaanse renstal Ferrari zal men er in 2010 alles aan doen om het verbruik van de benzine te beperken. Bijtanken is dan ook verboden vanaf 2010.
Bij Ferrari houdt men momenteel al volop rekening met het verbod op bijtanken dat vanaf maart zal gelden tijdens races. In 2009 was Felipe Massa er niet het volledige seizoen bij maar tijdens de Grand Prix van Spanje kon de Braziliaanse rijder toch nog ondervinden dat de strategie vanuit de pits van groot belang is.

Massa kon toen vierde eindigen maar moest uiteindelijk toch nog genoegen nemen met een teleurstellende zesde plaats. Te weinig brandstof zorgde er toen voor dat Massa het aan het einde van de race zowat op zijn duizendste gemak tot aan de finish moest rijden.

In 2010 is Massa helemaal terug nadat hij revalideerde van een schedelbreuk die hij opliep tijdens de GP van Hongarije. Hopelijk zal Massa opnieuw voor de titel kunnen strijden maar dan zal men zich bij Ferrari wel aan de juiste berekeningen moeten houden. Zo zou Ferrari momenteel een motor voor 2010 aan het ontwikkelen zijn die aanzienlijk minder brandstof zou moeten verbruiken dan die van de voorbije seizoenen.

Het project steekt momenteel zelfs al in de windtunnel van de Italiaanse renstal. Volgens het Spaanse Dario AS zou de test van Felipe Massa toch een gewone test zijn geweest waarbij Ferrari zuinigere motoren zou hebben ingezet die voor 2010 moeten dienen.

“De test van Felipe Massa werd werkelijk voor hem persoonlijk op poten gezet. Ik moet toegeven dat Massa nu sneller is dan voor zijn ongeval. Ferrari maakt momenteel ook gebruik van haar windtunnel en de verkregen data maken ons alvast erg optimistisch. Uiteraard wordt het nog afwachten want de andere teams staan zeker niet stil”, zo verklaarde Marc Gene nadat het Spaanse Dario AS beweerde dat Ferrari ook nieuwe snufjes zou getest hebben.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}