Bahrein deadline wordt mogelijk verlegd

Het ziet er dan toch niet naar uit dat er snel een beslissing genomen zal worden of de GP van Bahrein al dan niet dit seizoen nog zal plaatsvinden. F1 supremo Bernie Ecclestone is bereid nog wat uitstel te verlenen aan de Bahreini’s vooraleer definitief te beslissen.
Normaal zou er ten laatste op 1 mei een beslissing moeten vallen in de zaak, maar Ecclestone heeft al de Golfstaat laten weten dat de kans bestaat dat ze nog een paar weken uitstel zouden krijgen. “We moeten nog even wachten om te zien hoe veel vooruitgang er precies gemaakt is”, zegt Ecclestone in een interview met Reuters.

“Ik vermoed dat we beter wachten tot in juni of ergens daar rond. De dingen kunnen binnen een paar weken veranderen, je weet maar nooit. Plots kan alles terug vredevol zijn in een maand tijd en zijn ze blij om het event te laten plaatsvinden. Dan zullen wij blij zijn om er te zijn.”

Nu weten wij niet in welke wereld Ecclestone denkt te leven. De onrust houdt nu al maanden aan. Het land moet zelfs buitenlandse troepen inschakelen om de situatie enigszins onder controle te krijgen en dan zou dit alles ineens op 1-2-3 opgelost geraken. Om nog maar te zwijgen over het feit dat er vandaag nog vier demonstranten ter dood veroordeeld zijn.

Ze zeggen dat de gek en zijn geld nooit lang samen zijn. In het geval van Ecclestone gaat dat gezegde jammer genoeg niet op. We kunnen maar hopen dat in dit geval de FIA de ‘dollars and sense’ wel van elkaar weet te onderscheiden want de GP in dit land nog laten doorgaan, zou een zwarte bladzijde in de geschiedenis van de sport betekenen.

image
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel het boek van Haas F1-teambaas Guenther Steiner: Surviving to drive!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
bol7daagsebol7daagse
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print