Bahrein wordt mogelijk openingsrace van het seizoen 2008: update

De organisatoren van de GP van Australië hebben vandaag laten weten dat de GP in 2008 op Albert Park de 2e race van het seizoen zal zijn. De Grote Prijs zal ook pas om 15.30 lokale tijd starten. Dit is 6.30 uur ’s morgens in Belgische tijd. Dit om meer Europese kijkers voor de buis te krijgen.

Bijgevolg wordt de GP van Bahrein de eerste van het seizoen 2008. Deze GP was ook al de eerste van het seizoen 2006.

De organisatoren van de GP van Australië wilden geen nachtrace organiseren. Ron Walker, voorzitter van de Australian Grand Prix Corportation gaf uitleg.

"Als we alle factoren bekijken dan is dit de beste optie voor ons evenement en de mensen die er naar kijken. We hebben een onderzoek gedaan (naar nachtraces) en we zijn overtuigd dat, hoe de zaken er nu voorstaan, de nadelen groter zijn dan de voordelen."

"De race later starten zal een voordeel geven voor de fans die op Albert Park aanwezig zijn, want de dag vol entertainment zal langer duren, en de mensen die de race live volgen in de rest van de wereld, vooral in Europa, zullen nu niet zo vroeg moeten opstaan."

De GP van Australië 2008 gaat door in het weekend van 15 en 16 maart 2008

*update*:

De organisatoren van de GP van Bahrein willen nog niet bevestigen of hun Grote Prijs de eerste wordt van het seizoen 2008. Zolang de kalender niet officieel is opgesteld door de FIA is niets zeker, zo klinkt het in Bahrein.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print