“Banden zijn de sleutel tot dominantie van Vettel dit seizoen”

Sebastian Vettel verzekerde zich in India reeds van zijn vierde wereldtitel en ook daarna lijkt de Duitser zijn dominantie sinds de zomerbreak gewoonweg verder te zetten. Volgens Christian Horner zijn de banden de sleutel tot het succes en de dominantie van Vettel dit seizoen.
image
Sinds de zomerbreak heeft Vettel alle races gewonnen, zeven races op rij is dat. Dominantie lijkt dan ook stilaan een understatement te worden voor wat Vettel sinds de GP van België heeft weten te presteren.

Ook in Abu Dhabi leek de Duitser met de vingers in de neus richting de overwinning te rijden, zijn elfde overwinning dit seizoen. Akkoord, Vettel was ook al enorm goed de voorbije seizoenen, maar dit seizoen is echt wel buitengewoon.

Volgens Christian Horner, de teambaas van Red Bull, zijn het vooral de banden die ervoor zorgen dat Vettel zo dominant is dit seizoen. Horner is van mening dat Vettel meer dan alle andere rijders goed weet om te springen met zijn banden en er blijkbaar ook dat tikkeltje extra weet uit te halen.

“Hij is echt dominant,” zegt Horner. “Hij heeft een vormpeil weten te bereiken dat gewoonweg fenomenaal is, zeker omdat we weten dat Mark Webber ook een uitstekende rijder is.”

“Ik denk dat Sebastian nog een bijkomende stap voorwaarts heeft gezet. Zijn gevoel voor de banden, die gevoeliger zijn, hij blijkt er meer uit te kunnen halen dan alle andere rijders in de pitlane. Het is echt indrukwekkend om te zien.”

Opmerkelijk is vooral dat Vettel alle races op één race na heeft gewonnen sinds Pirelli haar bandencompounds heeft aangepast. Dat gebeurde naar aanleiding van de kritiek die er al geruime tijd was vanuit heel wat teams alsook de vele klapbanden tijdens de GP van Groot-Brittannië. Vooral Vettel en Red Bull uitten heel wat kritiek op de banden van Pirelli tijdens de eerste races van het seizoen.

En net de banden van Pirelli zijn nu volgens Christian Horner één van de belangrijkste redenen dat Vettel zo dominant is dit seizoen …
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print