Barrichello wil duidelijkere signalisatie bij uitgang pitstraat

Rubens Barrichello finishte de GP van Australië als zesde. Hetw as een enigzins onverhoopt resultaat voor het team van Honda en de drie punten waren dan ook een mooie beloning na een incidentrijke race, maar reeds voor het passeren van de zwart wit geblokte vlag was duidleijk dat Barrichello de drie punten niet lang in zijn bezit zou hebben.

Rubens Barrichello had immers bij het verlaten van de pitstraat een rood licht genegeerd. Precedenten uit voorgaande jaren leert dan dat de betrokken rijder wordt gediskwalificeeerd. Enige tijd na het aflopen van de race werd dan ook duidelijk dat Barrichello zijn dr ie punten mocht inleveren.

De Braziliaan is echter niet te spreken over de plaatsing van het pitlicht. Volgens Barrichello was het licht slecht zichtbaar.

"Ik heb nooit een rood licht gezien. Ik zal het nooit zien, en ik zal ook nooit doen alsof ik het gezien heb. De lichten staan op een verkeerde plaats opgesteld. Wanneer je het gepasseerd bent zie je het, maar dan is het te laat," aldus Barrichello.

Volgens Barrichello zou iemand extra met een vlag aan d epituitgang moeten staan, of alvast toch een groter paneel dat aangeeft of je de pits mag verlaten.

"Het probleem tijdens mijn afgelopen zestien jaar in de formule 1, is dat je de lichten niet ziet. Het is Montoya overkome, alsook Massa en Kubica. Niemand zal de lichten zien, tenzij er iemand in het team bereid wordt gevonden om je te zeggen dat rood is," besluit Barrichello.