BBC: “GP van China verdwijnt van F1-kalender 2023”

Ferrari
Ferrari

Volgens de BBC krijgen we volgend jaar opnieuw geen F1-race in China, die beslissing zou genomen worden op basis van de recente opstoot van coronabesmettingen in het land en de erg strikte coronamaatregelen die China nog steeds hanteert.

Officieel heeft de Formule 1 nog niet gecommuniceerd over het afgelasten van de GP van China maar volgens de BBC heeft de Formule 1 de knoop doorgehakt en beslist dat er volgens jaar in China niet zal geracet worden. Daarmee zou er voor het vierde jaar op rij geen GP van China plaatsvinden, de laatste keer dat een F1-race in China plaatsvond is in 2019. Toen werd er nog stevig gevierd want het was toen de 1000ste F1-race.

In 2020 sloeg wereldwijd echter de pandemie met het coronavirus toe en werden er in China erg strikte coronamaatregelen genomen. Op maandag werden er in Peking en Guanzhou omwille van het snel stijgend aantal coronabesmettingen bijkomende beperkingen afgekondigd.

Bovendien gelden er ook in de rest van China strenge coronamaatregelen en worden er lockdowns en gedwoningen quarantaines opgelegd. De Formule 1 wil vermijden dat rijders of teamleden daarvan het slachtoffer worden, zeker wanneer er een positieve coronatest zou plaatsvinden.

Het lijkt dan ook nog maar een kwestie van tijd tot de afgelasting van de GP van China officieel een feit is.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print