“Belangrijkste upgrade is nog op komst”: kan Mercedes binnenkort races winnen?

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Volgens Auto Motor und Sport mogen we ons de komende races aan een belangrijk pakket updates bij Mercedes verwachten. Die upgrades kunnen Mercedes mogelijk in staat stellen om de kloof met Red Bull en Ferrari eindelijk grotendeels te dichten.

Is Mercedes na de zomerpauze in staat om voor het eerste dit seizoen voor overwinningen te strijden. Volgens Auto Motor und Sport zou het best kunnen want er zijn grote updates op komst. Na de upgrades van de voorbije races waarmee het porpoising-probleem werd aangepakt kan er eindelijk verder aan de performance gewerkt worden.

Tijdens de GP van Oostenrijk was er nog niet heel veel te merken van een verbeterde performance, ook al finishte Lewis Hamilton voor de tweede race op rij op het podium. Dit kwam vooral doordat zowel Red Bull (Perez) als Ferrari (Sainz) steken lieten vallen. Belangrijke upgrades tijdens de komende twee races kunnen Mercedes echter een stuk vooruit brengen.

Volgens Auto Motor und Sport zijn de komende twee races bovendien uitermate geschikt want met races in Frankrijk en Hongarije bieden zich een circuit dat biljartvlak is (Paul Ricard) en hobbelig is (Hungaroring) aan. Indien Mercedes op beide circuit goed weet te presteren maakt Mercedes tijdens de tweede seizoenshelft mogelijk alsnog kans op overwinningen.

“Onze beste upgrade zal de upgrade zijn die je niet ziet,” aldus de ingenieurs. Afwachten of Mercedes inderdaad de komende races voor spektakel op de baan kan zorgen …