Max Verstappen: “Een schande dat de fans reageren zoals voetbalsupporters”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Als gevolg van de problemen die er de laatste tijd geweest zijn met bepaalde fans heeft Max Verstappen de fans opgeroepen om respectvol te zijn, wie er ook wint.

In Groot-Brittannië was Max Verstappen de gebeten hond bij de fans en in Oostenrijk moest Lewis Hamilton het ontgelden. Bij het Duitse ‘F1-insider’ vertelt de wereldkampioen dat hij het jammer vindt dat de fans reageren zoals voetbalsupporters.

“Allereerst: in elk land bepalen de fans op de hoofdtribune de sfeer”, aldus Verstappen. “Dat zijn de fans die we bewust waarnemen, heel luid. Ik denk dat er op andere delen van het circuit altijd een gezonde mix is tussen de afzonderlijke groepen fans.”

“In principe vind ik het een schande dat de fans eigenlijk reageren zoals voetbalfans.”

Verstappen is ontgoocheld in het gdrag van bepaalde fans. “Ze jouwen altijd de tegenstander uit. In Nederland joelen ze Lewis uit, in Engeland mij,” legde hij uit.

“Ik vind het jammer, want we vechten vaak extreem zware, hoogwaardige gevechten. Je moet je tegenstander respecteren.”

De Red Bull-rijder kijkt zelf ook graag naar een voetbalwedstrijd, ongeacht of zijn favoriete team wint of niet, en hoopt dat F1-toeschouwers zich ook zo kunnen opstellen.

“Ik ben een PSV-fan. Maar als ik naar een mooie voetbalwedstrijd kijk, geniet ik ervan, of mijn team nu wint of verliest”, vervolgt Verstappen.

“Het zou mooi zijn als het supportersgedrag in onze sport hetzelfde zou zijn. En dat tegenstanders, ondanks alle rivaliteit, ook met respect worden behandeld.”