Esteban Ocon: “Frankrijk moet op de kalender blijven, ‘grand prix’ is Frans”

Alpine F1 team
Alpine F1 team

Alpine F1-piloot Esteban Ocon wil uiteraard maar al te graag dat zijn thuisland op de F1-kalender blijft staan en daarvoor komt hij zelfs met een opmerkelijke reden.

Net als de GP van België en het circuit van Spa-Francorchamps staat ook de GP van Frankrijk ter discussie. Ocon wil uiteraard dat de Franse GP op de F1-kalender blijft staan.

“Er is uiteraard nog niets bevestigd,” aldus Ocon. “Ik hoor heel wat geruchten over de GP van Frankrijk. Ik weet niet juist hoe het met de Belgische grand prix zit.”

“Ik zag echter een mooie uitspraak van Stefano Domenicali, hij zei eigenlijk dat Frankrijk het verdient om in de toekomst een grand prix te hebben. Dat vind ik ook.”

Ocon komt vervolgens met een opmerkelijke reden waarom Frankrijk en dus ook de Franse grand prix op de kalender hoort te blijven staan.

“A grand prix, daarin vind je ‘grand prix’ terug, dat is een Frans woord. Er is een enorme community voor motorsport in Frankrijk, we hebben ook enkele van de beste wagens.”

“Als een race op Paul Ricard niet werkt dan moeten we misschien ergens anders een race organiseren, Stefano ziet dat ook zitten.”

In 1906 vond de allereerste Franse ‘grand prix’ plaats waaraan internationale deelnemers mochten deelnemen. De grand prix werd georganiseerd op een circuit van 106 kilometer en bestond uit publieke straten die afgesloten waren. De Hongaar Ferenc Szisz won de grand prix in een … Renault.

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
WonenWonen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print