Mattia Binotto: “Teamorders liggen gevoelig voor Ferrari”

Ferrari
Ferrari

Volgens Ferrari-teambaas Mattia Binotto zullen teamorders bij Ferrari altijd erg bijzonder moeilijk liggen. Binotto reageert daarmee op de commotie die er ontstond nadat de voorbije races Ferrari maar moeilijk de teamorders bovenhaalde.

Met Charles Leclerc die 170 punten achter zijn naam heeft staan en Carlos Sainz die 133 punten heeft lijkt het voor de hand te liggen dat Ferrari de kaart van Leclerc moet trekken als het de strijd met Max Verstappen wil zien te winnen. Desondanks blijkt dat teamorders hanteren binnen Ferrari moeilijk ligt.

Volgens Ferrari-teambaas Binotto ligt de focus dit seizoen bij Ferrari op het maximaliseren van het teamresultaat en dat komt volgens hem ook de individuele rijders ten goede.

“Eerst en vooral proberen we iedere race het aantal punten voor het team te maximaliseren,” aldus Binotto. “Er zijn uiteraard twee kampioenschappen, dat voor de constructeurs en de rijders.”

“Door het aantal punten voor de teams te maximaliseren ben ik er zeker van dat we ook de kansen voor onze rijders om punten af te nemen van de concurrenten.”

“De tegenstander voor Charles en Carlos is niet de eigen teamgenoot maar vooral Max, Lewis en de anderen.”

Volgens Binotto probeert Ferrari momenteel vooral om de tijdens een bepaalde fase van de race snelste wagen de prioriteit te geven. Daarnaast geeft Binotto ook toe dat teamorders bij Ferrari gevoelig liggen, zeker na de controversiële teamorders in Oostenrijk in 2002.

“Ik herinner me hier 20 jaar geleden in Oostenrijk hoe het boegeroep vanuit de tribunes weerklonk omdat ik hier zelf aanwezig was,” aldus Binotto.

“Dus opnieuw, ik denk dat het erg delicaat is, iedereen moet na afloop van de race weten waarom we iets op een bepaalde manier aangepakt hebben.”

“Maar opnieuw, we proberen het teamresultaat te maximaliseren, ik ben er redelijk zeker van dat het de juiste beslissing is.

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
WonenWonen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print