“België en Frankrijk ontbreken op F1-kalender 2023”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Als we ‘Formule1.nl’ mogen geloven zullen we het volgend jaar moeten stellen zonder GP van België en Frankrijk in 2023. De GP van Monaco zou volgend jaar wel op de F1-kalender staan.

De Formule 1 heeft de laatste jaren veel aan populariteit gewonnen en de interesse om races te organiseren is groot. Zo zijn er al een een hele tijd berichten dat Zuid-Afrika aast op een terugkeer en ook Qatar toont verregaande interesse. Las Vegas is al zeker van een plaatsje op de kalender volgend jaar.

De kalender voor het wereldkampioenschap dreigt overvol te raken en het risico bestaat dat er een aantal gevestigde waarden op de kalender zullen geslachtofferd worden. Helaas wordt de GP van België dikwijls genoemd als één van de races waarvan we afscheid van moeten nemen.

Bronnen van de Nederlandse site ‘Formule1.nl’ hebben laten weten dat de GP’s van België (Spa-Francorchamps) en Frankrijk (Le Castellet) niet op de conceptkalender voor 2023 staan. De GP van Monaco zou het wel gehaald hebben. Qatar, Las Vegas en Zuid-Afrika (Kyalami) zouden de nieuwkomers worden volgend seizoen.

Een officiële mededeling betreffende de F1-kalender voor 2023 wordt in augustus verwacht.

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
WonenWonen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print