GP van Groot-Brittannië: eerste oefensessie: Valtteri Bottas snelste in verraderlijke omstandigheden

Alfa Romeo F1 team
Alfa Romeo F1 team

Verraderlijke omstandigheden en regen hebben ervoor gezorgd dat de toeschouwers tijdens de eerste oefensessie voor de GP van Groot-Brittannië amper actie te zien kregen. Uiteindelijk was Valtteri Bottas in de Alfa Romeo de snelste, Lance Stroll crashte in de grindbak.

Tijdens de eerste oefensessie op het circuit van Silverstone kregen de F1-piloten typisch Brits weer voorgeschoteld. Regen afgewisseld met af en toe een streepje zonneschijn.

Het talrijk aanwezige publiek in de tribunes was voorbereid op de regen en was dolblij toen Lewis Hamilton hen begroette. Het was één van de weinige hoogtepunten voor het publiek in de tribunes.

De rijders kregen bij momenten immers een stevige portie regen voorgeschoteld en er volgde maar weinig actie op de baan. Te midden het budgetplafond wensten de teams duidelijk niet om risico’s te nemen en wagens te beschadigen. Daarnaast was het ook een kwestie van regenbanden sparen voor de rest van het raceweekend.

Op enkele zeldzame momenten verschenen er dan toch wagens op de baan maar wanneer men dacht dat het eindelijk zou opdrogen bleek dat de regenwolken opnieuw richting het circuit kwamen.

Zevenvoudig wereldkampioen en thuisrijder Lewis Hamilton deed zijn best om te midden het gebrek aan actie op de baan toch nog het publiek op te vrolijken.

Helemaal aan het einde van de oefensessie was het dan toch tijd voor droogweerbanden en gingen verschillende rijders de baan op. Lance Stroll was één van die rijders en de Canadees ging van de baan en in de grindbak. Rode vlag en de oefensessie zat er daardoor ook meteen op.

Uiteindelijk was Valtteri Bottas in de Alfa Romeo de snelste, voor Lewis Hamilton die de tweede tijd reed. Het mag echter duidelijk zijn dat de rondetijden helemaal niet representatief zijn en dat het wachten wordt op de tweede oefensessie waarin we hopelijk meer actie te zien zullen krijgen.

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
bol 7-daagsebol 7-daagse
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print