Toto Wolff: “Lewis Hamilton kan winnen in Silverstone”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff hoopt dat ze Lewis Hamilton tijdens zijn thuisrace in Silverstone de mogelijkheid kunnen geven om te strijden voor de overwinning. Hamilton zelf is volgens Wolff alvast in staat om voor de overwinning te gaan.

In Canada leek Mercedes met haar W13 alvast een stap vooruit te hebben gezet maar ook tijdens het raceweekend in Silverstone worden verschillende upgrades geïntroduceerd. Bij Mercedes hopen ze dat die updates zullen volstaan om Lewis Hamilton voor de overwinning te laten strijden.

“Ik denk dat wanneer we hem een wagen geven die slechts enkele tienden van de leiders is verwijderd, dat hij dan de race zal winnen,” aldus Wolff tegenover ‘Reuters’.

“Hij is de meest complete rijder en iedereen heeft zijn favoriet circuit. Bij Lewis is dat Silverstone, Montreal en ook Hongarije.”

“Wanneer zo’n 150 000 toeschouwers in de tribunes je aanmoedigen dan geeft je dat een thuisvoordeel.”

Toto Wolff hoopt dat zijn updates de kloof met Ferrari en Red Bull aanzienlijk dichten en dat Hamilton daardoor in staat zal zijn om dus eindelijk zijn eerste overwinning van het seizoen te behalen.

“Ik hoop dat we ons veel dichter bij de leiders bevinden dan dat voordien het geval was,” besluit Wolff.

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
bol 7-daagsebol 7-daagse
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print