GP van Groot-Brittannië: tweede oefensessie: Carlos Sainz snelste, Lewis Hamilton op P2

Ferrari
Ferrari

De Spanjaard Carlos Sainz heeft tijdens de tweede oefensessie voor de GP van Groot-Brittannië de snelste tijd gereden. Sainz was in zijn Ferrari sneller dan Lewis Hamilton en Lando Norris. Max Verstappen moest genoegen nemen met de vierde tijd.

Na de regen tijdens de eerste oefensessie kregen de rijders tijdens de tweede oefensessie op het circuit van Silverstone betere weersomstandigheden voorgeschoteld.

Tijdens de eerste oefensessie zagen we weinig actie op de baan, de teams en rijders hadden duidelijk gewacht op beter weer want het was onder deze droge omstandigheden meteen druk op de baan.

Heel wat teams introduceerden updates op hun wagens en die moesten uiteraard geëvalueerd worden. Naast de vele sensoren op een F1-bolide wordt daarvoor ook de ‘Flow Viz Paint’ bovengehaald en dat was duidelijk te zien op de Williams F1-bolide van Alex Albon (VIDEO: Wat is ‘flow-viz paint’ en waarvoor gebruiken de F1-teams het?).

Uiteindelijk draait het echter om de snelste tijd en het voorbereiden van de rest van het raceweekend. Het was Carlos Sainz die de snelste tijd liet noteren. De Spanjaard was in zijn Ferrari nipt sneller dan de twee Britse thuisrijders Lewis Hamilton en Lando Norris.

Met Max Verstappen op de vierde plaats staan er vier verschillende teams op de eerste vier plaatsen. Dat belooft voor de rest van het raceweekend.