Sebastian Vettel gaat ‘speciale’ demo geven in Williams FW14B waarmee Nigel Mansell kampioen werd

Aston Martin F1 team
Aston Martin F1 team

Sebastian Vettel zal in Silverstone een F1-demo geven met de Williams FW14B waarmee Nigel Mansell in 1992 de wereldtitel veroverde. De legendarische bolide zal bovendien rijden op koolstofneutrale brandstof.

De demo zal doorgaan op zondagmorgen en Sebastian Vettel heeft al laten weten dat de speciale brandstof geen invloed zal hebben op de manier waarop de Williams Renault met de iconische ‘Red Five’ op de neus zal presteren. Hij vindt het ook belangrijk dat we op die manier kunnen blijven genieten van klassieke raceauto’s, dat staat te lezen op ‘Motorsport.’

“Ik verwacht veel plezier te hebben en ik hoop dat de mensen dat plezier kunnen delen, want ik vind het een ongelooflijke auto, de geschiedenis ervan en de manier waarop hij klinkt, ik kijk er naar uit.,” aldus Vettel

“In termen van de brandstof kostte het eigenlijk wat moeite om de brandstof te vinden, maar toen we het eenmaal gevonden hadden, was het eigenlijk heel gemakkelijk, het kostte maar één shakedown om het onder de knie te krijgen.

“Je zult het zien op zondag, het is niet anders dan hoe de auto dertig jaar geleden was. Hij zal precies hetzelfde klinken, hij zal hetzelfde rijden en ik zal niet proberen om binnen een paar ronden tot de absolute limiet te gaan, maar ik zal proberen om ervan te genieten, wat betekent dat ik zo hard ga als ik me comfortabel voel, in gedachten houdend dat het mijn auto is, het is misschien een beetje anders dan een auto die alleen maar geleend is.”

“Ik denk dat het leuk zal zijn en ik denk dat het geweldig is om aan mensen te laten zien. Motorsport is onze passie, het is waar we mee zijn opgegroeid. Ik denk dat de auto’s waar ik als kind van droomde anders zijn dan sommige van de andere rijders, maar het is belangrijk om een manier te vinden dat we het ook in de toekomst op een verantwoorde manier kunnen doen om deze auto’s en de geschiedenis levend te houden.”

“Uiteindelijk kun je cultuur op vele manieren uitdrukken, muziek, kunst, maar onze manier om ons uit te drukken is autorijden, raceauto’s, en het zou jammer zijn als dat allemaal zou verdwijnen.”

“Ik denk dat het een manier is om het levend te houden en vooruitkijkend gaat de Formule 1 die kant op in 2026, misschien eerder, maar het is zoals het is om vele redenen. Ik denk dat het een geweldige manier is om het allemaal samen te brengen en wat plezier te hebben.” 

Vettel kocht de Williams in 2019 en dit is zijn manier om te vieren dat Nigel Mansell dertig jaar geleden de wereldtitel er mee veroverde. 

 “Het was mijn idee, het is mijn auto, ik heb de auto een aantal jaren geleden gekocht, ik denk vier jaar geleden, want de ‘Red Five’ is de auto uit ’92 met de rode vijf erop, en dat betekent iets meer dan alleen de auto van dertig jaar geleden.  

“Uiteraard heb ik het nummer vijf op mijn auto, ik won mijn eerste kampioenschap met een rode vijf, ook al was het toen een beetje kleiner op onze auto, maar toch was het nummer vijf. Ik droeg nummer vijf in de karting, en ik heb nu nummer vijf, dus er is een link daar. “

“Ik denk dat de vroege jaren negentig de eerste herinneringen zijn die ik heb aan de Formule 1, die auto en de jaren daarna. Het was mijn idee, mijn initiatief, en ik dacht precies dertig jaar nadat hij het kampioenschap won, maar ook dertig jaar geleden de Britse Grand Prix won, het is een geweldig idee.” 

“Maar ik vond ook dat we het op een verantwoorde manier moesten doen, dus ik gebruik zondag koolstofneutrale brandstoffen om te laten zien dat we nog steeds kunnen vasthouden aan onze geschiedenis en erfgoed en cultuur in de autosport, maar het op een meer verantwoorde manier doen.”

“Dus ik kijk er erg naar uit om voor het eerst in de auto te rijden en om de auto te horen, ik denk dat veel mensen die vreugde met mij zullen delen.” 

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
bol 7-daagsebol 7-daagse
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print