Christian Horner onthult waarom Red Bull niet reageerde op uitspraken Nelson Piquet

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Het feit dat Red Bull-junior Juri Vips wegens een racistische uitspraak aan de kant werd geschoven door Red Bull onderstreept volgens teambaas Christian Horner dat het Red Bull menens is in haar strijd tegen racisme. Horner vindt ook dat Red Bull niet apart moest reageren op de uitspraken van Nelson Piquet.

De bekendmaking van het ontslag van Juri Vips volgde op dezelfde dag als het nieuws dat Nelson Piquet een racistisch getinte uitspraak zou gedaan hebben. Volgens Christian Horner was dat ook de reden waarom Red Bull, in tegenstelling tot andere teams, geen aparte verklaring gaf naar aanleiding van de uitlatingen van Piquet.

“We waren geschokt door de uitspraken van Nelson,” vertelt Horner tegenover ‘Sky’. “We hadden eind vorige week een eigen incident met één van onze jonge rijders en we namen een erg doortastende en definitieve beslissing. Hij maakte een racistische opmerking en we ondernamen actie, we verwijderden hem van het team.”

“We kwamen dan ook met een statement over Juri en vervolgens kwam dat verhaal. We hadden het gevoel dat we een erg sterk statement gaven door wat wij deden, namelijk door Juri aan de kant te schuiven, door eender welke vorm van racisme of discriminatie niet te accepteren.”

Horner reageerde ook op de kritiek die Lewis Hamilton op donderdag uitte dat sommige teams het anti-racisme charter dat vorig jaar door de Hamilton Commissie werd voorgesteld niet wensten te tekenen. Horner laat echter verstaan dat Red Bull volledig achter Lewis Hamilton en de Hamilton Commissie staan.

“We hadden het gevoel dat acties meer zeggen dan woorden. De actie die we tegenover Juri ondernamen was duidelijk draconisch, maar in lijn met de policy die we hanteren.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
WonenWonen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print