Politie waarschuwt: “Er zijn plannen om Britse GP te verstoren, breng geen mensenlevens in gevaar!”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

De politie van Northamptonhsire zou op basis van intelligentierapporten gewaarschuwd zijn dat er zondag tijdens de GP van Groot-Brittannië mogelijk acties en protesten georganiseerd zullen worden. Die zouden de organisatie van de race ernstig kunnen verstoren.

Tijdens de drie dagen van het raceweekend worden er zo’n 400 000 toeschouwers op het circuit van Silverstone verwacht. Allemaal F1-fans die van de Britse GP willen genieten maar volgens de politie zijn er aanwijzingen dat er ook plannen zijn om protestacties te organiseren die de race willen verstoren.

“We hebben betrouwbare info gekregen dat een groep mensen plannen heeft om te protesteren en het event willen verstoren door op de racedag het circuit te betreden,” aldus Tom Thompson van de politie.

“Eerst en vooral wil ik me rechtstreeks richten tot de groep mensen en wil ik hen sterk aanbevelen om hun leven, dat van de rijders, de vele baanmarshalls, de vrijwilligers en het publiek niet in gevaar te brengen.”

“Een circuit betreden waarop geracet wordt is enorm gevaarlijk, wanneer jullie doorzetten met jullie plannen dan brengen jullie levens in gevaar.”

“Protesteren is in dit land het recht van iedereen en we willen graag jullie helpen bij het organiseren van een vreedzaam protest op het circuit. We vragen gewoon dat jullie geen situatie creëren die levens in gevaar brengt.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
WonenWonen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print