Lewis Hamilton: “Ze vinden dat mensen zoals ik niet in de sport thuishoren”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Lewis Hamilton reageerde al via de sociale media op de uitspraken van Nelson Piquet en in Silverstone heeft hij het nog uitgebreid over racisme. Hij laat weten dat hij vindt dat er nog veel werk aan de winkel is.

Sinds de hetze die er heerst omtrent de racistische uitspraken van drievoudig wereldkampioen Nelson Piquet over Lewis Hamilton hebben de verschillende F1-teams de handen op de sociale media in mekaar geslagen. Vanuit verschillende teams kwamen er boodschappen op de sociale media waarin ze lieten weten dat er voor racisme en discriminatie geen plaats is in de Formule 1.

Daar is Lewis Hamilton tevreden mee maar hij zou liever zien dat er meer actie ondernomen wordt, dat vertelde hij op de persconferentie voorafgaand aan de GP van Groot-Brittannië. 

“Dit is een nogal voorspelbare reactie van alle bedrijven in de wereld,” aldus de zevenvoudige wereldkampioen. “Als er zoiets gebeurt moet je weten dat alle public relations-afdelingen van iedereen een bepaald script hebben klaarliggen, crisismanagement.”

“Dat is niet genoeg nu, nu gaat het over echte acties. Nu moeten we iets ondernemen, en zoals ik al zei, het komt allemaal neer op de Formule 1, de media.”

Het bleef niet bij het nieuws over Nelson Piquet, ook F2-rijder en Red Bull-junior Juri Vips liet zich racistisch uit tijdens een Twitch-stream. Red Bull liet al weten dat het de samenwerking met Vips stop gezet heeft en het is ook hoogst onwaarschijnlijk dat we Nelson Piquet in de toekomst nog in de paddock tegen het lijf zullen lopen.

“We moeten deze mensen geen platform meer geven, deze oude stemmen, of ze het nu bewust of onbewust doen,” gaat Hamilton verder. “Ze vinden dat mensen zoals ik niet in de sport thuishoren, dat is discriminatie. We moeten mensen samenbrengen, we zijn allemaal hetzelfde.”

“Ik hou me nog altijd sterk en focus me op mijn werk en blijf vechten voor diversiteit binnen onze organisatie. We hebben echt iedereen nodig.”

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print