België krijgt concurrentie van Nederland voor F1-zitje

België-Nederland, het lijkt wel een clash uit het voetbal maar ook in de Formule 1 mogen we ons misschien opmaken voor een strijd der lage landen.
Onze landgenoot Jerome d’Ambrosio mag momenteel testen voor Virgin. Zo kan hij zich bewijzen zodat hij eventueel aanspraak kan maken op het tweede zitje bij Virgin naast Timo Glock.

Onze landgenoot weet alvast indruk te maken tijdens zijn tests op vrijdag. d’Ambrosio zou vooral nog het nodige budget moeten rond krijgen met zijn management, maar daar zou stevig aan gewerkt worden. Veel Belgen beginnen dan ook samen met hem te hopen op het F1-zitje bij Virgin, maar laat ons niet te vroeg juichen want er komt concurrentie uit Nederland.

Guido Van der Garde is immers in verregaande besprekingen met Virgin voor datzelfde zitje bij Virgin. De Nederlander en zijn management zeiden een maand geleden al dat ze in bespreking waren met twee f1-teams maar Virgin blijkt nu dus het meest concreet te zijn.

Het management van Guido Van der Garde wenste niet te reageren op de geruchten maar ontkennen doen ze zeker ook niet. Er werd dan maar verhaal gehaald bij Guido Van der Garde zelf.

“Het is een mogelijkheid. Maar meer weet ik ook niet. Ik heb alleen gehoord dat we met dat team spreken, geen idee of het ook daadwerkelijk tot een deal komt. Dat is een taak van het management,” zegt Van der Garde tegenover formule 1.nl.

“Coureurs zijn vaak als laatste op de hoogte. Ik weet alleen dat mijn management er druk mee bezig is en het enige wat ik af en toe te horen krijg, is dat ze zo nu en dan ergens een meeting hebben”

Dat er iets gaande is mag duidelijk zijn. Zo doken er de voorbije dagen ook geruchten op dat d’Ambrosio op vrijdag niet zou mogen testen in Zuid-Korea en dat tweede rijder Di Grassi zou rijden. Uiteindelijk bleek dit loos alarm en reed onze landgenoot gewoon de eerste oefensessie.

Mogelijk wil Virgin wat extra druk uitvoeren op het management van d’Ambrosio zodat sneller een akkoord wordt bereikt. d’Ambrosio antwoordde vandaag alvast op de best mogelijke manier, door opnieuw een idnrukwekkende prestatie neer te zetten tijdens zijn oefensessie. Een twintigste tijd op enkele duizendsten van teamgenoot Timo Glock.

Jerome d’Ambrosio en zijn management zullen duidelijk een tandje moeten bijsteken om zich te verzekeren van het zitje naast Timo Glock. Ondertussen blijft het alvast in spanning afwachten.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner AutoAuto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Select juli 2021Select juli 2021