Berger raadt Alonso aan om naar Red Bull te gaan

Voormalig Ferrari-rijder Gerhard Berger raadt Fernando Alonso aan er alles aan te doen om bij Red Bull aan de slag te kunnen.
image
De mening van de Oostenrijker is duidelijk: “Alonso moet nu meteen actie ondernemen.” De manager van Alonso werd afgelopen weekend in Hongarije gespot in het kamp van Red Bull Racing toen hij in gesprek was met Christian Horner. Gisteren werd het gerucht door Alonso zelf en Ferrari afgedaan als een politiek spel van Red Bull om hun tegenstander te ontwrichten op een belangrijk moment in de titelstrijd. De Spanjaard stelde dat hij van niets wist, en dat hij zich perfect gelukkig voelt bij Ferrari.

Nochtans gaf hij tijdens de GP van Hongarije aan dat hij als verjaardagswens een competitieve auto zoals die van Red Bull Racing wou. Berger zegt nu tegenover Sport Bild dat Alonso zijn wens moet doorzetten.

“Drie jaar wacht hij al op een wereldtitel, maar telkens wordt hij die door Red Bull ontnomen. Nu zou hij alles op alles moeten zetten om volgend seizoen een stoeltje bij Red Bull te kunnen bemachtigen. Dan heeft hij al zeker een wagen waarmee hij kan meevechten voor de zege, dankzij Adrian Newey.”

Volgens Ferrari valt over het contract van Alonso echter niet te twisten. De Spanjaard beschikt over een waterdicht contract dat hem aan de Scuderia bevindt tot en met 2016. Berger stelt echter dat Alonso met een waterdicht contract een zitje bij Red Bull op zijn buik kan schrijven, tenzij er toch ergens een clausule aanwezig zou zijn waardoor de Spanjaard zijn contract voortijdig zou kunnen verbreken om zo alsnog richting Red Bull te gaan.

De Oostenrijker was zelf zes jaar actief voor Ferrari tijdens zijn carrière, van 1987 tot en met 1989 en van 1993 tot en met 1995. Van 2006 tot en met 2008 was Berger teambaas en mede-eigenaar van Scuderia Toro Rosso, het zusterteam van Red Bull Racing.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}