Bernie Ecclestone: “Ik zou een kogel opvangen voor Vladimir Poetin”

Fabiana Ecclestone - Instagram
Fabiana Ecclestone - Instagram

Voormalig F1-baas Bernie Ecclestone heeft tijdens de tv-show ‘Good Morning Britain’ op ITV enkele hoogst opmerkelijke uitspraken gedaan. Zo vertelde hij dat hij nog steeds een kogel zou opvangen voor de Russische president Vladimir Poetin.

“Ik zou nog steeds een kogel voor hem opvangen, ik zou liefst hebben dat het geen pijn doet, hij is een prima persoon,” antwoordt Ecclestone op de vraag of zijn gevoel tegenover zijn ‘vriend’ nog steeds hetzelfde is.

“Hij deed waarvan hij overtuigd was dat dit het juiste was voor Rusland. Helaas maakt hij net als andere zakenmannen, net zoals ikzelf ook, soms fouten. Wanneer je zo’n fouten maakt dan moet je je uiterste best doen om er zo snel mogelijk uit te geraken.”

Ook over de Oekraïense president Volodymyr Zelensky deed hij een opvallende uitspraak. Die was vroeger een komiek en acteur en dat wil Zelensky volgens Ecclestone nog steeds zijn.

“Zelensky was een komiek en het lijkt alsof hij nog steeds een professioneel komiek wil zijn,” aldus Ecclestone.

“Als hij had nagedacht dan had hij zeker genoeg moeite gedaan om met de heer Poetin te praten. Poetin is een verstandig persoon en zou naar hem geluisterd hebben. Hij had er waarschijnlijk iets aan kunnen doen.”

De presentator vraagt vervolgens hoe je kan verantwoorden dat Poetin met het beginnen van zijn oorlogen duizenden soldaten langs beide kanten de dood heeft ingejaagd.

Ecclestone maakt vervolgens de vergelijking met Amerika dat in het verleden ook regelmatig andere landen is binnengevallen zonder dat het daar iets te zoeken had. Volgens Ecclestone houden ze er in Amerika gewoon van omdat ze op die manier ook veel zaken kunnen doen.

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
WonenWonen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print