F1 reageert met statement op uitspraken van Bernie Ecclestone

Instagram - Fabiana Ecclestone
Instagram - Fabiana Ecclestone

De Formule 1 heeft via een statement gereageerd op controversiële uitspraken van voormalig F1-baas Bernie Ecclestone. De bewuste uitspraken zorgden voor heel wat commotie en de F1 zag zich genoodzaakt om te reageren.

Tijdens een interview in ‘Good Morning Britain’ op de Britse tv-zender ITV liet Bernie Ecclestone verstaan dat hij “een kogel zou opvangen voor Vladimir Poetin”. Daarnaast verdedigde hij ook Nelson Piquet die eerder deze week heel wat kritiek te verwerken kreeg na ‘racistische uitspraken’ over Lewis Hamilton.

Bij de Formule 1 zagen ze zich, gezien de historische verbondenheid met Bernie Ecclestone, genoodzaakt om te reageren op de uitspraken van de 91-jarige Ecclestone.

“De uitspraken die door Bernie Ecclestone gedaan werden vormen zijn persoonlijke mening en staan in groot contrast tot de positie van onze moderne normen en waarden die we met onze sport nastreven,” zo luidt het in het statement van de Formule 1.

Bernie Ecclestone zette in januari 2017 een stap opzij als CEO van de Formule 1, dit ten gevolge van de overname van de Formule 1 door het Amerikaanse Liberty Media.

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
WonenWonen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print