Bernie Ecclestone: “Max Verstappen zou ook in een Mercedes of Ferrari winnen”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Max Verstappen domineerde het voorbije F1-seizoen op ongeziene wijze. Het leverde Verstappen niet alleen een derde wereldtitel op rij op, hij kreeg ook de kritiek dat zijn prestatie in grote mate te danken was aan zijn dominante Red Bull F1-bolide. Voormalig F1-baas Bernie Ecclestone is het daar achter niet mee eens. Volgens Ecclestone zou Verstappen ook in een Mercedes of Ferrari kunnen winnen.

“Bij Red Bull hebben ze geduldig tijdens de dominantie van Mercedes alle zwakke punten één voor één weggewerkt, het team ontwikkeld tot het beste team, het beste ontwerp, de beste wagen en de beste rijder,” aldus Ecclestone tegenover het Duitse ‘Bild’.

“Christian Horner heeft geweldig werk verricht. Max is momenteel op alle vlakken de benchmark.”

“Je zou hem ook in een McLaren, en waarschijnlijk een Ferrari of Mercedes kunnen plaatsen en dan zou hij nog steeds winnen.”

Voor Mercedes draaide het F1-seizoen 2023 echter uit op een grote ontgoocheling. Voor het eerst sinds 2011 slaagde Mercedes er niet in om tijdens een F1-seizoen een race te winnen. Ook op dat vlak heeft Bernie Ecclestone redelijk stevige kritiek.

“Lewis Hamilton heeft wat gefaald en George Russell was ook niet zo goed als hij dacht. Ze hadden echter niet zo stevig mogen verliezen.”