Bernie Ecclestone: “Ik ben blij dat Lewis Hamilton niet gewonnen heeft”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Voormalig F1-paus Bernie Ecclestone heeft laten weten dat er met Max Verstappen een nieuw gezicht wereldkampioen geworden is en hij vindt dat de Nederlander het dubbel en dik verdiend heeft.

Max Verstappen werd in Abu Dhabi afgelopen weekend voor de eerste keer wereldkampioen en dat heeft hij verdiend op basis van een sterk seizoen. Het slotakkoord was misschien wat controversieel want Lewis Hamilton was kansloos met zijn oude banden tegen Verstappen die met vers zacht rubber onderweg was maar dat doet niets af van de prestatie van de Nederlander, dat vindt ook Bernie Ecclestone.

 “Hij heeft het eerlijk gewonnen, wat goed is om te doen,” aldus Ecclestone bij ‘Sky.’ En ik denk dat de mensen nu net zo blij zijn om een nieuw gezicht een kampioenschap te zien winnen.”

“We hebben er zeven van Lewis gehad, omdat hij zo goed is. Ik was persoonlijk blij dat Lewis geen achtste kampioenschap won, want het (co)record van zeven wereldtitels is in handen van Michael Schumacher.”

“En dat zou ik niet graag verbroken zien. Het zou mooi zijn als Michael, als we hem op een dag verliezen, dan verliezen we hem in ieder geval als zevenvoudig wereldkampioen.”

Toen de reporter de opmerking maakte dat alle records er zijn om verbroken te worden diende Ecclestone hem snel van antwoord: “Wel we zullen zien of iemand het kan verbreken!”

Ecclestone had ten slotte ook nog een mening over de protesten die Mercedes had ingediend na de race en over het feit dat ze nog nadenken om in beroep te gaan.

“Ik denk dat beroep het ergste is wat ze kunnen doen,” zei hij. “Het zou lijken alsof ze slechte verliezers zijn.

“Het was heel gelijk opgaand. Twee jongens raceten tegen elkaar en de een was sneller dan de ander. Het is een hoop onzin.”

“Het kostte ze vier uur om te beslissen of ze een zaak hadden of niet, dus zo duidelijk kan het niet zijn geweest.”

Profiteer tijdens CYBER WEEKEND van unieke aanbiedingen: OP=OP!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Black Friday 2022Black Friday 2022