Bernie Ecclestone stelt “verdomd gevaarlijke” aanstelling van de FIA in vraag

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Bernie Ecclestone laat zijn licht schijnen over de recente reorganisatie bij de FIA waarbij een voormalig adviseur van Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff werd aangesteld. 

De voormalige F1-baas neemt geen blad voor de mond en omschrijft de aanstelling als “verdomd gevaarlijk”. Rao, voorheen juridisch directeur van het Mercedes F1 team en speciaal adviseur van Toto Wolff, werd onlangs bevestigd als de interim-vervanger van Peter Bayer bij de FIA, na diens vertrek als secretaris-generaal sport en uitvoerend directeur F1.

Ferrari-teambaas Mattia Binotto stelde ook al vragen bij de aanstelling maar gaf aan dat hij vertrouwen heeft in de FIA. De commentaren van Binotto kwamen er na een nieuwe technische richtlijn die het probleem van porpoising moet aanpakken, een probleem waar vooral Mercedes mee te kampen heeft.

“Toto begon al die onzin over de auto’s die moesten veranderen, aldus Ecclestone in ‘Daily Mail’. “Ze vertelde hen over de nieuwe richtlijn, natuurlijk. Ze werkte met Toto voor twee of drie jaar.”

“Ik wilde Luca di Montezemolo als voorzitter van het bedrijf krijgen toen ik de boel runde, maar de teams werden gek omdat hij een man van Ferrari was.”

“Het werd gezien als een belangenconflict, dus hoe kan ze deze baan doen?”

Toto Wolff zelf denkt dat Rao een positieve invloed zal hebben op de FIA, waar ze voordien ook al aan de slag was als juridisch adviseur tussen 2016 en 2018. 

” Wat Shaila-Ann betreft, zij was bij de FIA voor ze bij ons kwam,” vertelde hij de media, waaronder RacingNews365.com, in Montreal.

“Ze was daarvoor Chief Executive Officer van een van de grootste sportagentschappen en het positieve van Shaila-Ann in deze positie is dat ze gaat over goed bestuur en transparantie. Ze is een jurist.”

“Ik denk dat dit iets is waar we in het verleden altijd kritiek op hebben gehad, dat de dingen niet altijd zo transparant en zo duidelijk waren voor de teams.”

“Dit is een van de belangrijkste onderwerpen die ze zal proberen te implementeren, en dat is goed nieuws voor alle teams.”