Red Bull zet samenwerking met reserverijder Juri Vips stop na ‘racisme-incident’

Red Bull
Red Bull

Uitgerekend op de dag van het nieuws rond het ‘racisme-incident’ met Nelson Piquet laat Red Bull weten dat het de samenwerking met Juri Vips stopzet. De beslissing komt er nadat een onderzoek werd gevoerd naar een ‘racisme-incident’ waarbij Juri Vips betrokken was.

Vorige week raakte bekend dat Red Bull-junior Juri Vips tijdens een online gaming sessie op Twitch het N-woord gebruikte (lees artikel). Liam Lawson, eveneens een Red Bull-junior, wees Vips er nog op en de beelden van het incident gingen al snel viraal.

Red Bull zag zich genoodzaakt te reageren. Het schorste de Est en voerde tegelijkertijd een onderzoek naar het bewuste incident. Vips excuseerde zich publiekelijk voor het voorval maar dat heeft niet mogen baten. Red Bull liet vandaag immers weten dat het de samenwerking met Vips stopzet. Daarnaast laat het nogmaals verstaan dat het geen enkele vorm van racisme tolereert.

Vooral wat dat laatste betreft wordt het nu uitkijken of Nelson Piquet nog welkom is als gast bij Red Bull. Vandaag raakte immers bekend dat ook de drievoudig wereldkampioen vorig jaar het N-woord gebruikte (lees artikel) toen hij het over de crash tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton had tijdens de GP van Groot-Brittannië 2021.

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
WonenWonen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print