Nelson Piquet doet racistische uitspraken over Lewis Hamilton: “Dit is onaanvaardbaar!”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Nadat Red Bull onlangs Juri Vips schorste na het gebruik van het N-woord tijdens een livestream duikt er nu een nieuw racisme-incident op in de Formule 1. Daarbij heeft Nelson Piquet zich op racistische wijze uitgelaten over Lewis Hamilton.

Tijdens een interview dat onlangs opdook had Nelson Piquet het over de controversiële crash tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton tijdens de GP van Groot-Brittannië van vorig jaar. In het interview, dat al dateert van vorig jaar, liet Piquet zich op racistische wijze uit over Lewis Hamilton. Daarbij zou Nelson Piquet tijdens zijn analyse van het incident het N-woord gebruikt hebben.

De F1, de FIA en Mercedes hebben al gereageerd op de uitlatingen van de drievoudig wereldkampioen die de vader is van Kelly Piquet, de vriendin van Max Verstappen.

“Discriminerende of racistische taal in welke vorm dan ook zijn onaanvaardbaar en horen niet thuis in deze maatschappij,” zo luidt het in een statement van de Formule 1. “Lewis is een ongelooflijke ambassadeur voor onze sport en verdient respect. Zijn onvermoeibare inspanningen om diversiteit en inclusiviteit te vergroten zijn een les voor velen en iets waar we ons bij F1 voor inzetten.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
bol 7-daagsebol 7-daagse
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print