“Netflix filmde in Canada een woedeuitbarsting van Toto Wolff, het is goed dat de F1-fans dat zullen zien”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Tijdens het raceweekend in Canada was er een meeting over het probleem van porpoising die gefilmd werd door Netflix. Naar verluidt trok Toto Wolff daar fel van leer en zullen we alles kunnen zien in het volgende seizoen van ‘Drive To Survive.’

Otmar Szafnauer, teambaas van Alpine, was ook op de bewuste vergadering en ziet ook positieve kanten aan het feit dat Netflix de woedeuitbarsting van Toto Wolff heeft vastgelegd. Er zouden harde woorden gevallen zijn maar Red Bull-teambaas Christian Horner verdenkt Wolff ervan dat zijn boosheid met de nodige theatraliteit kwam.

Als ‘RacingNews365.com’ aan Alpine-teambaas Otmar Szafnauer vraagt of hij denkt dat de aanwezigheid van de camera’s er voor zorgt dat er meer drama is tijdens de meeting antwoordt hij als volgt: “Het heeft alleszins aan mijn terughoudendheid bijgedragen om niets te zeggen.”

“Moet Netflix aanwezig zijn op zulke meetings of niet?” gaat Szafnauer verder. “Ik herinner me toen ik de Senna-film zag dat er al die jaren terug camera’s aanwezig waren bij dat soort meetings.”

“Dus is het goed voor de fans? Helpt het voor ons als zij die die dingen beter begrijpen? Misschien. Creëert het drama dat er ander s niet zou zijn?” 

“Ik weet het niet. Het is moeilijk te zeggen omdat het geen gecontroleerd experiment is. We zouden dezelfde meeting moeten kunnen hebben zonder hen erbij.”

Hij denkt wel dat het de sport populairder zou maken als de fans meer inkijk krijgen.

“Ik denk dat door dit soort dingen aan de fans te laten zien, zodat ze het kunnen begrijpen, het de aantrekkelijkheid van onze sport vergroot. Dat is goed.”

De fans moeten uiteraard nog een hele tijd wachten eer ze het bewuste beeldmateriaal kunnen zien maar Szafnauer denkt niet dat dat een probleem is.

“Zelfs dan is het nog beter dan dat het niet getoond zou worden. Netflix is meer een blik op wat voorbij is. Maar de mensen die ik bijvoorbeeld heb gesproken, twee vrouwen uit Michigan en Chicago die ik op het vliegtuig heb ontmoet, zeiden mij dat ze COVID F1-fans waren.”

“Ik vroeg: ‘Wat bedoel je daarmee?’ Ze zeiden: ‘Wel tijdens COVID was F1 het enige op TV. We hebben alle F1-races gezien en nadien hebben we naar Netflix gekeken en toen begrepen we het.’”

“En je gelooft het of niet, ze zijn nu uit Detroit en Chicago afgereisd om naar hun eerste race te komen kijken. Voor een van hen de tweede race, ze was al naar Miami geweest.”

“Maar het helpt om zulke mensen aan te trekken. Want ik vind dat we een geweldige sport hebben maar tot voor kort was het nog een goed bewaard geheim en hoe meer mensen het kunnen zien hoe beter.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
bol 7-daagsebol 7-daagse
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print