Beslissing over GP van Bahrein valt deze maand

De GP van Bahrein werd geannuleerd door de onlusten en protesten in het land. Voorlopig is er nog onduidelijkheid over een eventuele nieuwe datum op de kalender, maar dat zou deze maand moeten veranderen.
Zowat alle teams waren het er mee eens dat er niet gereden zou worden in Bahrein. De kroonprins van Bahrein nam uiteindelijk de beslissing om de race niet te laten doorgaan.

Ondertussen wordt er echter al druk gespeculeerd over een eventuele nieuwe datum op de F1-kalender. Het is niet eenvoudig om een plaatsje te vinden op de F1-kalender, maar deze maand zou alvast een definitieve beslissing genomen worden.

“De FIA moet beslissen over een aanpassing van de kalender maar Bahrein moet eerst een aanvraag indienen voor een nieuwe plaats op de kalender,” zei Bernie Ecclestone op de officiële website van de Formule 1.

“De FIA World Council zal begin maart samenkomen en de situatie bekijken. Ik heb reeds met Jean Todt, de FIA-president, gesproken en we zijn het er over eens dat een beslissing moet genomen worden voor de start van het nieuwe seizoen.”

Het blijft echter de vraag wanneer de situatie veilig wordt geacht om in Bahrein te racen. Om de situatie juist in te schatten rekent Bernie Ecclestone opnieuw op de kroonprins van Bahrein.

Daarnaast is het ook moeilijk om een plaats te vinden voor de GP van Bahrein. Ofwel zou de race voor de GP van Abu Dhabi moeten plaatsvinden, maar dat kan dan weer logistieke problemen geven aangezien er dan drie races op drie weken zouden plaatsvinden.

De GP van Bahrein tijdens de zomerbreak organiseren is ook een mogelijkheid, ook al zijn de temperaturen in Bahrein dan extreem hoog.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel het boek van Haas F1-teambaas Guenther Steiner: Surviving to drive!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
bol7daagsebol7daagse
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print