Ecclestone heeft zijn twijfels over verstelbare achtervleugel

De verstelbare achtervleugel, er is al veel over geschreven maar we moeten nog afwachten of het systeem daadwerkelijk werkt.
Ook Bernie Ecclestone denkt er zo over, meer zelfs hij heeft sterk zijn twijfels over het systeem. Volgens Bernie Ecclestone moeten we eerst en vooral afwachten of het systeem een toegevoegde waarde is tijdens de races. Daarnaast kan het systeem ook tot erg gevaarlijke situaties leiden.

Bernie Ecclestone is er niet van overtuigd dat er dankzij de verstelbare achtervleugel heel veel spektakel zal bijkomen in de Formule 1. Ecclestone denkt dat er andere zaken zijn die meer tot het spektakel kunnen bijdragen.

“Volgens mij heeft Vettel ook gelijk wat betreft de moeilijkheden die de stewards zullen hebben om het gebruik van de verstelbare achtervleugel te controleren. Het tijdsbestek waarin de verstelbare achtervleugel mag gebruikt worden is immers erg klein,” aldus Ecclestone.

“De kans op protesten is erg groot. Volgens mij is dit systeem erg gevaarlijk. Stel dat de vleugel niet opnieuw in zijn rechte positie staat wanneer een rijder moet remmen voor een bocht. Dat kan tot ongelukken leiden.We zullen het nauwkeurig moeten bekijken,” besluit Bernie Ecclestone.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}
image

Bestel het boek van Haas F1-teambaas Guenther Steiner: Surviving to drive!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
bol7daagsebol7daagse
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print