Vettel: “Ferrari ziet er erg snel uit”

Of Vettel de druk van de ketel bij Red Bull wil halen is niet meteen duidelijk, maar de Duitser verklaarde alvast dat hij denkt dat Ferrari erg snel is.
De insiders en experten zijn het eens, volgens hen behoren Red Bull en Ferrari tot de favorieten. Ferrari en Red Bull domineerden meestal de testdagen ter voorbereiding van het nieuwe seizoen en de verwachtingen voor de seizoenstart in Australië zijn dan ook hoog gespannen.

Volgens velen zal Red Bull net als vorig jaar het te kloppen team zijn, ook bij de start van het seizoen. Ferrari kan daar echter een stokje voor steken en ook Vettel denkt dat de Italiaanse renstal over een erg snelle wagen beschikt.

“Momenteel is het nog erg moeilijk om alles juist in te schatten,” zei Vettel tegenover Servus TV.

“In Barcelona hebben sommige teams iets laten zien. Vooral Ferrari maakt op mij een sterke indruk. Ze ondervonden nog geen problemen, reden heel wat ronden en legden het meeste aantal kilometers af. Het verschil tussen ons en Ferrari lijkt me erg klein”.

En op dat vlak heeft Vettel gelijk. Ferrari reed reeds 5 217 km tijdens de voorbereidende tests terwijl Red Bull ‘slechts’ 4 407 km reed.

“Uiteindelijk is het echter moeilijk om te analyseren wat er achter de testtijden schuil gaat. Door de banden is het immers erg moeilijk om alles te vergelijken,” besluit Vettel.

“Men weet niet wie op welk moment met welke banden rijdt. Zijn de banden gebruikt of nieuw? Hoe vol is de brandstoftank?”

Allemaal vragen die het vergelijken van de teams erg moeilijk maakt. Maar één ding staat vast: op 27 maart vallen de maskers af en weten we wie de snelste wagen heeft en wie meteen al op achtervolgen is aangewezen.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}
image

Bestel het boek van Haas F1-teambaas Guenther Steiner: Surviving to drive!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Pre-zomer 2023Pre-zomer 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print