‘Beste start van het seizoen’ en bandengok bezorgen Carlos Sainz derde plaats en belangrijk wk-punt

Ferrari
Ferrari

Carlos Sainz kwalificeerde zich op vrijdag als vijfde voor de sprintrace maar een bandengok en een zeer goede start zorgden ervoor dat de Spanjaard als derde tijdens de sprintrace finishte en zo voor Ferrari een belangrijk wk-punt behaalde.

Tijdens de start ging Sainz meteen voorbij aan Pierre Gasly en Sergio Perez, om vervolgens even later tijdens de openingsronde ook aan polesitter Max Verstappen voorbij te gaan. Sainz kwam daardoor tweede te liggen, achter Valtteri Bottas die de leiding in de race nam.

Enkele ronden later slaagde Verstappen er al snel in om Sainz opnieuw te passeren maar Sergio Perez beet zijn tanden stuk op Carlos Sainz en zijn Ferrari. Het was dan ook Sainz die als derde finishte en zo een wk-punt scoorde.

“Dat was een zeer goede sprintkwalificatie na één van mijn beste starts van het seizoen,” aldus Sainz. “Het was echt een zeer goede.”

“De start is één van mijn sterke punten en ik heb dit jaar erg hard gewerkt om ze in deze wagen goed te kunnen doen. Het was een werkpunt voor mij sinds ik bij Ferrari kwam.”

“Ik had altijd het gevoel dat mijn starts niet zo goed waren als destijds bij McLaren en Renault dus ik heb eraan gewerkt. Het was leuk om te zien dat dit harde werk geloond heeft.”

Voorafgaand aan de sprintrace werd beslist om op de zachte band te starten. Dat had ongetwijfeld een voordeel voor de start en beginronden maar daarna was het een kwestie van overleven.

“Het was een dubbeltje op zijn kant om voor de zachte band te gaan. We wisten dat het tijdens de eerste twee of drie ronden goed zou zijn maar daarna zou het een kwestie van bandenmanagement en verdedigen worden,” aldus Sainz. “Ik slaagde erin om een juiste balans te vinden en het aanhouden van een goede snelheid.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022