Bewogen manches in de Formule Renault 1.6

Terwijl de aandacht van menig fan en de media zondag naar de Grote Prijs van Japan ging beleefden we in ons eigen Belgenlandje eveneens een mooi stukje autosport. Beide wedstrijden voor de Belgische titel Formule Renault 1.6, in het kader van Francorchampagne, verliepen uitermate spectaculair. De jonge wolven van Belgiës enige instapklasse voor formulewagens lieten zich niet onbetuigd. De Letse Karline Stala haalde in een incidentrijke wedstrijd haar tweede seizoenszege binnen. Niels Cox deed een gouden zaak door in extremis nog de derde trede van het podium te halen. Temeer daar de troepen van Stroek Motorsport een echte calvarietocht beleefden tijdens de eerste manche. Zo werd Roggeman er al in de openingsronde uitgetikt en werd Kevin Demaerschalk een ronde later gesandwiched tussen Grandsire en Pic. Een spectaculaire crash volgde waarbij Grandsire zelfs ondersteboven in de chicane belandde. De vele uitvallers en incidenten zorgden voor nog een primeur : Valerie Theuwissen mocht voor de allereerste keer het podium betreden, voor de derde plaats in de Renault Stars Challenge.

Gary Hauser reed zijn beste weekend van het seizoen. Een tweede plek in de eerste manche en winst in de tweede manche. Hauser kon langzaam weglopen in de tweede race terwijl achter hem het gevecht in alle hevigheid oplaaide : Stala, Cox en Sechelariu gaven elkaar geen meter cadeau. Inhaalmaneuvers op de Raidillion, zij aan zij over de Kemmel, uitremacties aan Les Combes, duels aan de chicane. Het werd een show die qua spanning menig F1 wedstrijd tot een bleek schouwspel zou degraderen. Cox maakte slim gebruik van de strijd tussen Stala en Sechelariu om zich deze keer naar een tweede positie te hijsen. Stala finishte wederom op het podium.

Voor Demaerschalk was er een verdienstelijke inhaalrace doorheen het peloton en de derde trede in de Renault Star Challenge als magere troost. Maar zo zonnig als de zaken er voorstonden na de races in Zolder drie weken geleden, zo grimmig staan ze nu. Cox heeft weer resoluut de leiding in het kampioenschap overgenomen en Stala blaakte van het zelfvertrouwen. Binnen 2 weken is er, weerom op Spa, de ontknoping van het Belgische kampioenschap. Cox heeft alle kaarten in eigen handen. Stala en vooral Demaerschalk moeten hopen op een zetje van dame Fortuna om de zaken in hun voordeel te laten draaien. Eén ding geven we u nu reeds mee : het zal de moeite waard zijn om de verplaatsing naar Spa te maken!

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print