Bianchi in beeld bij Sauber?

Terwijl de storm in de transfermarkt bij de topteams verder woedt, staan ook de kleinere teams niet stil.
image
Nicolas Todt, zoon van FIA-baas Jean Todt, en manager van Jules Bianchi en Felipe Massa, is momenteel druk in de weer met de toekomst van zijn rijders. Jules Bianchi, momenteel actief voor Marussia, zou volgens de Fransman klaar zijn voor een opstap naar een team uit de middenmoot.

“Voor Ferrari tellen enkel de resultaten. Daarom willen ze hem eerst wat verder laten groeien bij een team uit de middenmoot, vooraleer hij op een dag de overstap maakt naar de Scuderia.” verklaart Todt.

Dankzij de samenwerking met Ferrari, maakt Bianchi hoogstwaarschijnlijk de meeste kans om dit te doen bij Sauber. Het Zwitserse team is echter al verplicht om Sergey Sirotkin een racezitje voor volgend jaar te geven, gezien de nieuwe samenwerking met het Nationaal Instituut voor Luchtvaarttechnologie, het bedrijf van Oleg Sirotkin, vader van Sergey.

Desalniettemin is Todt overtuigd van de kwaliteiten van Bianchi. “Hoewel hij maar bij een klein team rijdt, heeft Jules al naam gemaakt voor zichzelf in de Formule 1. Dat hebben er hem nog niet te veel voorgedaan.”

De geruchten gaan echter opnieuw een stuk verder dan Jules Bianchi, want ook Felipe Massa zit onder de vleugels van Nicolas Todt. Volgens Speed Week zat Todt in Francorchamps samen met de Sauber-bazen, en wordt daarom gespeculeerd over een eventuele transfer van Massa richting Sauber.

Terwijl verschillende rijders, waaronder Kimi Raikkonen en Nico Hülkenberg, in verband gebracht worden met het tweede stoeltje bij Ferrari, weigert de Scuderia hardnekkig om in te gaan op alle geruchten. Ook Bianchi werd al genoemd als kandidaat. De Fransman acht een extra jaar bij Marussia echter realistischer, al zou hij niet weigerachtig staan tegenover een aanbod van Ferrari.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}