Stefano Domenicali blijft erin geloven

In een interview met de officiële Formule 1 website geeft Ferrari-teambaas Stefano Domenicali aan dat de titel nog verre van verloren is.
image
De tweede plaats van Fernando Alonso was volgens de Scuderia een teken van heropleving. De F138 slaagde er sinds Canada niet meer in om dezelfde resultaten te behalen als daarvoor, maar Ferrari laat het hoofd niet hangen, en gaat tijdens de tweede seizoenshelft vol voor het kampioenschap.

Domenicali wijt de mindere resultaten sinds Canada in de eerste plaats aan niet-werkende updates die op de wagen werden geïnstalleerd. De Italiaan geeft echter ook de verandering in de banden aan als tweede argument, als wilde hij daar geen verder commentaar over kwijt. “Het is gewoon een feit”, reageerde Domenicali kort.

Door de recente problemen doken er allerlei geruchten op, als zou de relatie tussen het team en Fernando Alonso zodanig bekoeld zijn, dat de Spanjaard een vertrek overweegt. De manager van Alonso werd in Hongarije gespot terwijl hij in gesprek was met Christian Horner van Red Bull Racing. Volgens Domenicali klopt er echter niets van die geruchten, en zijn ze nog altijd even toegewijd als voorheen.

Over de rijdersbezetting voor volgend seizoen werd naar eigen zeggen nog niets beslist, al is het echter wel al bekend dat Felipe Massa dringend beter moet presteren. De Braziliaan begon goed aan het seizoen, maar sinds Monaco zijn de resultaten niet meer om over naar huis te schrijven. Toch blijft Massa de voorkeur genieten bij Ferrari als het op teamwork neerkomt.

“Uiteraard zou ik het liefst Felipe willen behouden. Hij is een aangename kerel, en een uitstekende teamplayer. Er lopen niet zoveel rijders meer rond die je kan aantrekken en die onmiddellijk presteren. Maar we hebben natuurlijk ook goede resultaten nodig van hem, en daarom gaan we zeker geen overhaaste beslissingen nemen. Vanaf het moment dat de knoop is doorgehakt, zullen we ons besluit kenbaar maken. Zo kunnen we al die geruchten voor eens en voor altijd de wereld uit helpen.”

Ook het verleggen van de aandacht van 2013 naar volgend seizoen zal nog niet onmiddellijk gebeuren, als zal het volgens Domenicali ook niet meer zo lang duren. “In september zullen we ons stilaan beginnen focussen op 2014, daar het nieuwe project immers zeer ingewikkeld is. Tegen eind september moeten we normaal volledig overgeschakeld zijn op volgend seizoen, al hangt het nog wel af van onze positie in het kampioenschap van dit jaar.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print