“Michelin kan Pirelli niet vervangen in 2014”

Volgens Bernie Ecclestone kan Michelin Pirelli volgend seizoen niet vervangen als bandenleverancier in de Formule 1.
image
De voorbije weken ontstonden er heel wat geruchten over een mogelijke comeback van de Franse bandenfabrikant in de Formule 1. Lange tijd bleef het ook bij geruchten maar Michelin gaf ondertussen ook officieel te kennen dat het ook daadwerkelijk interesse heeft. “Onze positie is nu gekend. Indien ze willen praten dan zijn we er klaar voor,” aldus Pascal Couasnon van Michelin.

Maar ondanks de speculaties over een mogelijke komst van Michelin naar de Formule 1 lijkt een bandenoorlog uitgesloten. Zelfs de mogelijkheid dat Michelin Pirelli zal vervangen in 2014 is zo goed als onbestaande, dat liet ook Paul Hembery reeds weten tijdens zijn interview met deze website (klik hier en lees het interview met Paul Hembery).

Ook Bernie Ecclestone laat nu weten dat Michelin volgend jaar onmogelijk Pirelli kan vervangen als bandenleverancier in de Formule 1.

“De FOM en Pirelli hebben een contract,” aldus Bernie Ecclestone tegenover Adam Cooper. Waarna Adam Cooper vroeg waar het contract dan tussen de FIA en Pirelli blijft.

“We hebben er geen nodig, denk ik althans,” zei Bernie. “Ze hebben niets met het commercieel aspect te maken. Ze zijn regelgevers. Ze zorgen ervoor dat alle regels die zijn afgesproken ook daadwerkelijk worden nageleefd.”

Bernie Ecclestone liet ook verstaan dat de keuze van de bandenleverancier niet door Jean Todt, de voorzitter van de FIA, bepaald wordt. Van Todt is geweten dat hij een voorkeur heeft voor Michelin, logisch ook als Fransman. Maar Bernie Ecclestone heeft veel liever Pirelli. “Jean Todt heeft binnen we World Motor Sport Council slechts één stem, net als alle anderen” liet Ecclestone weten.

Tot slot liet Bernie Ecclestone ook nog weten dat geen van de teams die hij gesproken had interesse toonden om met Michelin in zee te gaan. Logisch ook, want zoals tijdens ons interview met Paul Hembery vermeld heeft Pirelli reeds met tien van de elf teams een overeenkomst om banden te leveren in 2014.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}